Με μεγάλη χαρά σας καλωσορίζουμε στον ηλεκτρονικό μας ιστοτόπο «e-diavlos.com» ο οποίος συνδυάζει το διαδίκτυο με την κατήχηση. Δίαυλος, μεταφορικά σημαίνει τρόπος επικοινωνίας. Η κατήχηση είναι και αυτή ένας τρόπος επικοινωνίας του παιδιού με τον Θεό. Το «e» μπροστά από το «diavlos» είναι αυτό που κάνει την ηλεκτρονική διαφορά. Γίνεται λόγος δηλαδή για έναν ηλεκτρονικό τρόπο επικοινωνίας του παιδιού με τον Θεό. Ουσιαστικά είναι ένας δρόμος που βοηθάει το παιδί, εφόσον το επιθυμεί, να επικοινωνήσει με τον Ήλιο της Δικαιοσύνης, τον Θεό.

 

Στον «e-diavlo» αξιοποιούμε τις Τεχνολογίες της Πληροφορίας και της Επικοινωνίας για να δημιουργήσουμε πρωτότυπες διαδραστικές εφαρμογές μέσα από τις οποίες το παιδί μπορεί να γνωρίσει το Ορθόδοξο πνεύμα και ήθος. Ερωτήσεις, αντιστοιχίσεις, ζωγραφικές, κρυπτόλεξα είναι μόνο μερικές από τις διασκεδαστικές κατηγορίες οι οποίες βοηθάνε σ΄αυτό. Ο e-diavlos δεν έρχεται να αντικαταστήσει το κατηχητικό αλλά να βοηθήσει σ΄ αυτό. Η τεχνολογία είναι πολύ καλή και έχει άπειρες δυνατότητες. Σε καμία περίπτωση όμως δεν μπορεί να υποκαταστήσει τον άνθρωπο, την προσωπική παρουσία και επικοινωνία.

 

Οι κίνδυνοι του διαδικτύου είναι πολλοί και μεγάλοι. Έχει μεγάλη σημασία ο τρόπος με τον οποίο χρησιμοποιείται το διαδίκτυο. Τα οφέλη είναι πολλά όταν η χρήση του είναι σωστή. Στην αντίθετη περίπτωση μπορεί να αποβεί καταστροφικό. Ευελπιστούμε πως ο e-diavlos θα γίνει εφαλτήριο για μια σωστή χρήση του διαδικτύου με την βοήθεια και την στήριξη όλων.

 

Περαίνοντας τον λόγο μας θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τον Σεβασμιώτατο  Μητροπολίτη μας π. Θεόκλητο για την αρχιερατική του ευλογία να προχωρήσουμε σ΄ αυτό το εγχείρημα καθώς και για τον χαιρετισμό του στην ιστοσελίδα μας. Αυτό και μόνο δείχνει την αγάπη και το ενδιαφέρον του και για το νεανικό ποίμνιο της Μητροπόλεώς του. Είναι γεγονός πως χωρίς την ευλογία του δεν θα είχαμε προχωρήσει στην λειτουργία του συγκεκριμένου ιστοτόπου.

 

Επίσης ευχαριστούμε τους αφανείς ήρωες δημιουργίας αυτού του ιστοτόπου:

 

1.     τον κ. Δημήτριο Αθανασιάδη και την εταιρεία του Doctor PC, για την δημιουργία και διαχείριση της ιστοσελίδας και του προγράμματος Openmeetings,

 

2.     τον κ. Βασίλειο Μπάλιο, Φοιτητή Πληροφορικής, ο οποίος δημιούργησε τις διαδραστικές εφαρμογές,

 

3.     την κ. Ελευθερία Τρύφωνος, Καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής, και

 

4.     την κ. Αλίκη Τζώτζη, Παιδαγωγό, οι οποίες βοήθησαν στον εμπλουτισμό των εφαρμογών μας.

 

Η προθυμία τους και η ανιδιοτέλεια τους μας συγκίνησε ιδιαιτέρως. Χωρίς αυτούς σήμερα δεν θα μπορούσαμε να σας παρουσιάσουμε τον ηλεκτρονικό μας δίαυλο και τις εφαρμογές του. Τους ευχαριστούμε θερμά και ευχόμαστε ολόψυχα ο Θεός να τους ευλογεί σε όλη τους την ζωή.

 

Με αγάπη Χριστού

 

Αρχιμ. Θεωνάς Αθανασιάδης

 

Ιεροκήρυκας & Κατηχητής

 

Ι. Μ. Φλωρίνης, Πρεσπών & Εορδαίας